danulaSK

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Potešiteľnosť č.115

Dnes mám pripravený taký celý že príbeh :)

     Každý rok si totiž dávam predsavzatie, že na ten ďalšííííí rok nebudem kupovať darčeky na poslednú chvíľu, ale že ich nakúpim v kľude s rozvahou a s dostatočným predstihom. Samozrejme nikdy to nedodržím.

     Takže tento rok, ako každý vyšilujem keď mám isť ako robiť nakupovanie darčekov lebo všade je plno ľudí, nemám kde zaparkovať, pri pokladniach sú fronty a tak ďalej. Keďže naozaj nemám rada keď je niekde prílišplno .......riešim to aspoň nakupovaním v netradičných časoch.......napríklad polhodinu pred zatvorením, alebo hneď ako otvoria......cez obed.......a tak nápodobne. Takže v tomto duchu som večer, polhodinu pred záverečnou vbehla do nemenovaného obchodu s hračkami. Mala som jasný cieľ, zakúpiť spoločenskú hru aktivity. Vlani som mala taky istý cieľ len som ju už nezohnala, tak som do toho obchodu vbiehala aj s takými menšími obavami.

     Obchod bol takmer prázdny, len pri pokladni stáli dve ženy s pokladníčkou, výrazne sa na seba usmievali, podávali si ruky, priali si pekné sviatky a ďakovali si........zrejme kamošky......pomyslela som si keď som sa okolo nich hnala do oddelenia so spoločenskými hrami. Huraaaaa mali aktivity.....dokonca tri druhy, tak som ostala prekvapkaná a robila som tam teda chvíľu riešenie ktoré mám ako zakúpiť. Nakoniec som si vybrala a pobrala som sa k pokladni. Keďže tie kamošky sa tam ešte stále usmievali, mala som chvíľu čas študovať si obal  môjho čerstvo ukorysteného darčeka. Bola na ňom obrovská cenovka 27.90 € a pod ňou, pre majiteľa šťastnej karty 19.90 €. Taaaak to je naozaj šťastná karta, tá zľava je zaujímavá. Na to že v tej krabici sú štyri panáčiky, kartičky s indíciami, kocka a kúsok hracej dosky z tvrdeného papiera, tá cena je prehnaná. Z týchto mojich myšlienok ma vytrhla predavačka.

    Jedna kamoška už odišla a pani predavačka sa s úsmevom prihovorila pani stojacej v rade predo mnou.  "Nepožičali by ste šťastnú kartu aj tejto pani čo stojí za vami? V predajni už nikto nie je a ak odídete nebude jej mať kto požičať kartu? "

"Ale samozrejme, nech sa páči "

A o chvíľu by ste mohli vidieť čosi ako DEJA VU. Pri pokladni stáli tri kamošky. Usmievali sa na seba, podávali si ruky, priali si pekné sviatky a ďakovali si.

A že ľudia už k sebe zabudli byť milí. Myslím že nezabudli, aaaaalebo som tam, v ten večer pri pokladni predajne s hračkami uvidela ducha vianoc :)))).

Potešiteľnosť na dnešný deň je:  Duch vianoc :)


POTEŠITEĽNOSTI | stály odkaz

Komentáre

  1. milé
    s dobrým človekom šťastné sú spoločné chvíle..:-)
    publikované: 14.12.2013 20:47:38 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014